arrow_drop_up arrow_drop_down

      Hoe kan ik  Wordpress met Elementor aanpassen?      

Hier kunt u lezen hoe u met Elementor uw Wordpress  website aanpast.

 Stel u wilt een klein onderdeel of tekstuele verandering in uw website doorvoeren waar niet meteen een webdesigner aan te pas hoeft te komen. Dan is het wel handig om te weten hoe je te werk gaat.

Naar stap 1


Inloggen als administrator

Allereerst moet u inloggen als beheerder/administrator in uw eigen website. Als u de inloggegevens niet weet, kunt u deze bij uw hosting provider (dus waar u uw hosting en wellicht ook domeinregistratie heeft afgesloten), opvragen. Om in het beheer gedeelte van uw eigen website te komen, dient u achter uw url het volgende te typen: /wp-admin/. In mijn geval wordt het dan kitewebsites.nl/wp-admin/. Vervolgens opent dit scherm waarin u de gegevens kunt invullen.

Naar stap 2


Kijken waar de tekst of het gedeelte staat

Nu komt u in het dashboard oftewel de achterkant van de website en kijkt u bijvoorbeeld onder pagina's waar de pagina is waarop u iets wilt veranderen (hier kiezen we home). Klik op die pagina en kies bewerken met Elementor (deze optie verschijnt als je er met de muis op staat).

Naar stap 3


Nu wordt er een bewerkbare pagina geopend in elementor.

In de volgende afbeelding is het bewerkings scherm van Elementor te zien. In stap 4 is te zien hoe u precies een wijziging aanbrengt.

Naar stap 4


Bewerk het tekstblok met het potloodje

Kijk waar het tekst gedeelte staat en bewerk het door op het potloodje rechts boven in de hoek te klikken. Je bewerkt de tekst dan vervolgens in de linker zijbalk en niet in de tekst zelf!!Dus bij de gele arcering en niet bij de rood omcirkelde tekst. Zie onderstaande afbeelding.

Naar stap 5


Het voorbeeld bekijken

Ga naar de icoontjes links onderaan de pagina. Controleer met het "oogje" naast de groene knop BIJWERKEN of de wijzigingen juist zijn weergegeven. U klikt dus nog niet op BIJWERKEN, want u bekijkt eerst het voorbeeld. Dit zorgt er voor dat er een nieuwe pagina wordt geopend, deze sluit u vervolgens weer af.

.

Naar stap 6


De wijziging opslaan

Kies nu voor Bijwerken  en uw wijzigingen zijn aangepast.


U kunt nu terug naar het dashboard door op de pijl TERUG te klikken,

Let op: als u niet Elementor met Wordpress gebruikt, kunt u beter deze instructies volgen.


.

Wij gebruiken cookies