Hoe pas ik mijn Wordpress website aan?      

Wordpress website aanpassen, hoe doe ik dat?

 Stel u wilt een klein onderdeel of tekstuele verandering in uw website doorvoeren waar niet meteen een webdesigner aan te pas hoeft te komen. Dan is het wel handig om te weten hoe je te werk gaat.

Naar stap 1


Inloggen als administrator

Allereerst moet u inloggen als beheerder/administrator in uw eigen website. Als u de inloggegevens niet weet, kunt u deze bij uw hosting provider (dus waar u uw hosting en wellicht ook domeinregistratie heeft afgesloten), opvragen. Om in het beheer gedeelte van uw eigen website te komen, dient u achter uw url het volgende te typen: /wp-admin/. In mijn geval wordt het dan kitewebsites.nl/wp-admin/. Vervolgens opent dit scherm waarin u de gegevens kunt invullen.

Naar stap 2


Kijken waar de tekst of het gedeelte staat

Nu komt u in het dashboard oftewel de achterkant van de website en kijkt u bijvoorbeeld onder pagina's waar de pagina is waarop u iets wilt veranderen (hier kiezen we home). Klik op die pagina en kies bewerken.

Naar stap 3


De wijziging doorvoeren

Nu kunt u de wijziging die u wilt aanbrengen, doorvoeren. U kunt tekst aanpassen of een foto vervangen, zoals u in een office document zou doen. Ga vervolgens verder naar stap 4 om de wijzigingen te bekijken en op te slaan.

Naar stap 4


Het voorbeeld bekijken

Kijk altijd nog even naar het voorbeeld, voordat u de website echt wijzigt. Er wordt een nieuw tabblad geopend waarin u geen wijzigingen in moet aanbrengen, dit is slechts het voorbeeld. Is alles naar wens, sluit dan het voorbeeld af, wilt u nog meer wijzigen dan sluit u ook dit voorbeeld en brengt u de andere wijzigingen aan.

.

Naar stap 5


De wijziging opslaan

Kies nu voor Bijwerken  en uw wijzigingen zijn aangepast.


Let op: als u niet de standaard Wordpress editor gebruikt maar een andere, werkt het net iets anders. Kijk hiervoor naar de uitleg van die editors (Elementor of Divi of....) 


.

Bekijk de video

Hoe pas ik mijn wordpress website aan?

arrow_drop_up arrow_drop_down